Wat voor mij altijd een belangrijk onderdeel is geweest in mijn leven is dat, hoewel ik in Nederland ben opgegroeid in een modern Marokkaans gezin dat ik een tweestrijd in mijzelf voelde. Ik wist niet goed wie ik was. Er ontbrak een puzzelstukje.

Toen mijn dochter vertelde dat zij een hijab wilde dragen, werd er iets wakker in mij. Na veel nadenken, besloot ik mijn angsten recht in de ogen aan te kijken en het gewoon te doen. Het dragen van een hijab werd voor mij één van de beste beslissingen in mijn leven. Alleen toen ontstond het volgende probleem. Ik kon geen mooie hijabs vinden, die aan mijn eisen voldeden. Totdat ik op reis in Maleisië was en zag wat er allemaal mogelijk was qua kleuren, stoffen en designs. Het werd voor mij duidelijk dat ik een eigen hijabmerk moest gaan opzetten. Dat werd Petit Sam!

Maar deze reis was zeker niet gemakkelijk. Ik verloor mijn baan en gaandeweg verloor ik mensen, waarvan ik hield. Een lastige periode, waar ik wel sterker ben uitgekomen. Mijn passie is mijn geloof uitdragen en werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Het combineren van wie ik ben, wat ik kan en wat ik weet

Ik weet hoe lastig zo’n periode kan zijn en daarom wil ik jou helpen. Dat is mijn grootste drijfveer om dit te doen. Ik help mezelf ook als ik anderen weet te helpen. Ik wil je helpen en beschermen tegen je negatieve patronen, negatieve gedachten, overtuigingen en influisteringen (negatieve selftalk). Maar ook wil ik een voorbeeldfiguur zijn voor anderen, met name mijn kinderen. Mocht ik deze wereld verlaten, wil ik iets kunnen achterlaten, iets waar ik mijn stempel op heb gedrukt.

Mijn kracht is niet alleen mijn persoonlijke ervaring, maar ook mijn vermogen om goed te luisteren en mij goed in anderen te verplaatsen. Ik voel andermans lijden en resoneer mee. Ik heb geleerd dat als coach zijnde je eerst zelf moet leren om jezelf niet in de weg te zitten, voordat je anderen dat kan leren. Daarom vind ik zelf ontwikkeling erg belangrijk. Ik verdiep mij in de persoonlijke ontwikkeling vanuit de Islam in combinatie met mijn studie waar ik verschillende technieken heb geleerd om te communiceren vanuit Transactionele Analyse en Neuro-Linguïstisch Programmeren.

Ik geloof in een holistische denkwijze, waarin ervanuit wordt gegaan dat we een ziel en een ego hebben. Deze aanpak ligt in lijn met mijn geloof, omdat deze daar ook haar eigen visie en theorieën over heeft. We hebben allemaal een innerlijke strijd. Onze ziel wil het een en ons ego wil het ander. Constant zijn zij in strijd met elkaar. En daar zitten we tussenin. Het is daarom belangrijk om een balans te vinden en dat kan erg lastig zijn.