Herken jij je hierin?

Je bent een zorgzaam en sensitief persoon. Het maakt jou intens gelukkig om bij te kunnen dragen aan het geluk en de dromen van anderen. Jij bent met jouw positieve en liefdevolle verschijning voor velen een houvast en rots in de branding. Je bent open minded en spiritueel ingesteld. Ook geloof je in Allah. Je hebt een geloof, maar ook een cultuur waarin je opgroeit. Deze twee lijken niet met elkaar te stroken en zorgen voor een tweestrijd in je.
 
Je weet niet goed wat je wilt. Je loopt vast, want je wilt alles goed doen. Je bent enorm streng naar jezelf op vlakken waar mildheid nodig is. Je wilt anderen helpen en de wereld een stukje mooier maken. Alleen je bent niet gelukkig met wie je bent. Je bent gemotiveerd om aan jezelf te werken, maar merkt dat je bevestiging nodig hebt van anderen. Je vindt het lastig om te gaan staan en kiezen voor jezelf. Uit angst voor verlating, afwijzing en niet goed genoeg zijn. Gedachtes zoals ‘ik ben niet goed genoeg’ blijven maar door je hoofd spoken. Het belemmert je. Het veroorzaakt mentaal en lichamelijk onrust. Je bent moe, geprikkeld en zit niet goed in je vel. Je neemt langzaam afstand van de mensen die het dichtstbij je staan. Je innerlijk is in conflict en jij, jij zit er tussenin.

Je wil het graag anders doen, maar het lukt je niet.

Vanaf de buitenkant lijkt het alsof alles goed met je gaat, je bent iemand die de zaakjes altijd goed op orde heeft. Maar van binnen voel je je leeg, angstig en onzeker. Je hebt al duizenden keren tegen jezelf gezegd dat het overgaat en dat het wel weer goedkomt. Maar nog steeds is dat niet gebeurt. Daardoor voel je je machteloos. Alsof er niets is wat je kunt doen om dat gevoel om te buigen. En anderen om hulp vragen, dat doe je liever niet. Je wilt niemand tot last zijn, waardoor je eigen behoeftes naar de achtergrond verschuiven. Maar hoe lang houd je dit nog vol? Hoe lang wil je jezelf en de signalen nog gaan negeren? Diep van binnen weet je het wel, dat het tijd is om je mond open te doen en te zeggen: ‘Nu is het mijn tijd.’
 
Het is jouw kans om een stap te nemen, die je altijd al hebt willen nemen, maar het niet durfde. Wil je je meer verdiepen in je geloof? Of dat wat je kende achterlaten en toetreden tot de Islam? Of droeg je nooit een hijab en wil je die stap wel maken? Je hoeft niet met minder genoegen te nemen, want je mag je comfortabel voelen met wie je bent.
 
Herken je jezelf hierin? Wellicht is mijn persoonlijke begeleiding traject Ont-dekking dan iets voor jou!