Over onze hijabs

Stoffenselectie

Ons atelier

Omdat wij weten wat belangrijk is bij het dragen van een hoofddoek, zijn de designs die wij maken functioneel, aangenaam en speciaal voor jou. De hijabs worden met aandacht afgewerkt en dat is duidelijk te zien. De zachte kleuren en aardse tinten benadrukken jouw innerlijke en uiterlijke schoonheid.

Het dragen van een hijab hoeft niet ingewikkeld te zijn. Petit Sam richt zich daarom op het maken van een collectie die modest, stijlvol en functioneel is. De producten zijn ontworpen om jouw innerlijke kracht en schoonheid te reflecteren. We houden van variatie in de ontwerpen en geloven in moderne klassiekers, die mooi zijn en ook mooi blijven. We hebben oog voor detail, in stijl en in gezicht pasvorm. Het grootste deel van de collectie bestaat uit all-season hijabs die je 365 dagen per jaar kunt dragen. Daarnaast verrijken we het aanbod met frisse voorjaars- en zomerhijabs en warmere modellen voor het najaar en de winter. Om je te inspireren lanceren we de hijabs met uitgebreide 'stylingtips'. Deze ga je op onze blog vinden.

Om er zeker van te zijn dat de hijab comfortabel is en er ook goed uitziet tijdens het dragen ervan, draagt Btisam elk nieuw ontwerp eerst zelf.

Om jou te helpen met het creëren van een unieke look, willen we graag stoffen en designs op de Nederlandse markt lanceren, die hier nu nog niet verkrijgbaar zijn.

Om duurzaamheid, comfort en luxe optimaal te kunnen combineren, selecteren we alleen stoffen van de allerbeste fabrikanten, voornamelijk uit Maleisië en uit Nederland. We kiezen voor varianten van Chiffon, zand crêpe, jersey lycra mix en meer. Op dit moment bestaat de collectie uit een variatie van stoffen. Natuurlijk houden we ook rekening met praktische zaken, zoals wassen en kreuken.

Onze hijabs en producten omvatten vele aspecten. Zo zijn ze handgemaakt van premium stoffen. Wanneer je met je hand over de stof heen gaat, voel je waarom die stof uniek is. Iedere stof heeft zijn eigen kenmerken om ervoor te zorgen dat jij je altijd comfortabel voelt en er elegant uitziet.

De Petit Sam hijabs worden gemaakt door een ambachtelijk atelier in Maleisië en in Nederland. Hier werken mensen die kwaliteit en vakmanschap net zo belangrijk vinden als wij. Samen besteden we veel tijd, zorg en liefde aan onze hijabs. En dat merk je wanneer je Petit Sam draagt. Alle hijabs zijn handgemaakt en dat maakt ze exclusief. De hijabs moeten kwalitatief goed zijn, stijlvol en functioneel, zodat je binnen een paar seconden een hijab kan dragen en dat je er dan elegant, comfortabel en modieus uitziet en je ook zo voelt.