Wat ik met je wilde delen

Ik wilde een stukje van mijn persoonlijkheid met je delen. Maak kennis met Petit Sam, mijn hijablijn. Geïnspireerd op mijn dochter die wel een hijab durfde te dragen en ik in eerste instantie niet. Toen ik koos voor het dragen van een hijab droeg ik wat ik in Nederland kon vinden. Er waren standaard hijabs die iedereen draagt en deze pasten niet bij de manier waarop ik mij wil presenteren. Ik verwacht veel van hijabs en het dragen van hijabs, zoals comfort, ademende stoffen, makkelijk te wassen, minimaal strijken, mooiheid en duurzaamheid. Deze kon ik hier niet vinden. Daarom wil ik met Petit Sam hijabs creëren, waarover ikzelf tevreden ben en jij ook. Ik vind het belangrijk om jou een goed beeld te geven van hoe een hijab eruitziet en om te laten zien dat het de investering waard is. Met Petit Sam sta ik niet alleen voor een kwalitatief goede hijab, maar hoop ik je ook te inspireren en je herkenning te bieden.

Nog helder kan ik me voor de geest halen wanneer mijn verlangen naar een zachte benadering is ontstaan naar het normaliseren van een hoofddoek en acceptatie van mijn omgeving en de maatschappij. Het was toen ik ervoor koos om een hoofddoek te dragen. De reacties van sommige mensen waren teleurstellend, alsof ik met een hoofddoek iemand anders was. Ik was nog steeds dezelfde persoon, alleen had ik een belangrijke keuze gemaakt, mijn keuze. De hoofddoek was een verlengstuk van mezelf geworden. Ik voelde mij meer mezelf dan ooit tevoren, maar ook nog steeds onzeker.

Door mij te verdiepen in de islam en de inspiratie die ik daarvan kreeg, vermeed ik mijn angst niet, maar ik ging erdoorheen, met steun en inspiratie van mijn dierbaren. Maar al met al was het een heftige periode. Deze periode liet mij inzien dat ik voor mijn verhaal mag gaan staan en ik mag uitdragen wie ik ben en waarvoor ik sta. Op deze manier probeer ik ook mijzelf en anderen in te sluiten. Ik wil inspireren en geïnspireerd worden.

 De onzekerheid veranderde in zelfvertrouwen toen ik een reis maakte naar Maleisië. Ik kwam daar in aanraking met verschillende stoffen, bepaalde kleuren en designs en een diversiteit aan looks, die de hijabs speciaal maken. Dat gaf me zoveel variatie en zelfvertrouwen in mijn nieuwe uiterlijk. Toen wist ik dat ik iets met hijabs moest gaan doen.

 Na een lange weg – aan de binnenkant zowel als de buitenkant – groeide mijn wens om een ander geluid te laten horen. Ik bedacht me, dat als ík zo’n behoefte had aan een zachte benadering, er vast meer mensen zouden zijn met dezelfde behoefte. Ik besloot om aan mijn verlangen een stem te geven en in het diepe te springen. Het werd het mooiste besluit dat ik ooit nam.

Uiterlijk is altijd een belangrijk thema voor mij geweest. Ik wil er altijd stijlvol uitzien en mij ook zo voelen. Mijn eigen onzekerheid bij het dragen van een hijab en hoe ik eruitzie heeft altijd een grote invloed op mij gehad. Ik wil niets liever dan anderen inspireren om zichzelf te accepteren hoe zij zijn en dat ze de schoonheid in zichzelf zien. Ik voel mij door mijn veerkracht sterker dan ooit.

Met Petit Sam hoop ik aan te reiken en te inspireren, door middel van mijn verhaal en ervaringen. Het is niet mijn bedoeling om opstandig te zijn, slechts om het anders te doen. Mijn ontwerpen zijn geïnspireerd op ervaringen en plekken waar ik ben geweest. Het maakt me blij en gelukkig wanneer ik terugkrijg: “Ik herken me in je verhaal en het helpt me bij mijn eigen zoektocht” of: “Bedankt voor de fantastische hijab. Deze zit heerlijk en heeft een fantastische stof.” Op die momenten besef ik, dat ik niet voor niets door een diep dal ben gegaan. Het is nodig geweest om te komen waar ik nu sta en te doen wat ik nu doe, met een groot vertrouwen in de toekomst.

Ik vind het belangrijk dat jij jezelf kan ontdekken en jezelf kan zijn. Dat jij je mooi en zelfverzekerd voelt in de hijabs, die ik ontwerp. Elk product van Petit Sam is uniek en op maat gemaakt. Ik hoop daarmee te laten zien hoe je bewust voor een hijab kiest die bij je past, in plaats van te kiezen voor een trend van het moment. ‘Iedereen is anders. Iedereen heeft een eigen stijl. Stijl is tijdloos. Ik wil moslimvrouwen inspireren met hijab die bij ze past, zodat ze meer zichzelf kan zijn.’

Ik ben geobsedeerd en gefascineerd door het combineren van designs, stijl en technologie in de functionele, mooie hijab voor elke gelegenheid in het leven van een moslimvrouw. Ik wil meer variatie in premium kwaliteit designs bieden, zoals een instant, khimar en een sjaal. Meer opties bieden voor elke gelegenheid en ook meer variatie bieden op styling gebied. Dit doe ik door het schrijven van blogs, waar ik je tips geef, maar ook door video’s te maken en je verschillende opties over het dragen van een hijab laat zien.

Ik wil met Petit Sam jou de moed geven om je comfortabel te voelen bij het (net) dragen van een hijab. Maar ook empowerment bieden als je al lang worstelt om je comfortabel en mooi te voelen in een hijab. Ik wil dat je geïnspireerd wordt en de rust in jezelf vindt.

‘Ik besloot om aan mijn verlangen een stem te geven en in het diepe te springen. Het werd het mooiste besluit dat ik ooit nam.’

Liefs,

Btisam

Leave a comment

All comments are moderated before being published