Was & care

Het liefst wil je je hijab zó mooi mogelijk houden, maar hoe doe je dat precies? Hieronder lees je onze tips en instructies over het verzorgen van je hijab.

Hoe moet ik de hijab wassen, drogen of strijken?

Bij iedere hijab op onze website hebben wij was instructies staan, zodat je precies weet hoe het gewassen moet worden. Producten die wasbaar in de wasmachine zijn, was je op dertig graden met soortgelijke kleuren. Hijabs die niet in de wasmachine kunnen was je met de hand. Drogen kun je het beste doen aan de waslijn en veel van onze hijabs zijn kreukvrij, dus strijken hoeft helemaal niet!

Er zit een vlek op mijn hijab; hoe krijg ik deze eruit?

Was de hijab volgens de was instructies. Krijg je de vlek er niet uit? Probeer dan het product ter plaatse te behandelen met vlekkenverwijderaar.

Hoe houd ik mijn hijab stof mooi?

Waarschijnlijk bestaat je hijab collectie uit diverse soorten hijabs. Ongeacht van welke stof deze zijn gemaakt, je wilt dat deze mooi blijven voor een lange tijd. De stof van de hijab bepaalt hoe je het product moet verzorgen. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de stoffen uit onze collecties en hoe je deze het beste kunt verzorgen. Bekijk hier de lijst.

Hoe kan ik mijn hijabs het beste laten drogen?

Laat ze natuurlijk opdrogen, doe ze dus niet in de droger. Je kunt de hijabs het beste ergens overheen hangen of ze ergens plat neerleggen. Je kunt ze ook buiten neerhangen in de schaduw. De zon kan de kleur van de stof doen vervagen. Vermijd de droger, omdat het de stof kan ruineren. De hijabs kunnen kapot gaan door de warmte of juist krimpen.

Hoe kan ik mijn hijab strijken?

Strijk je hijabs op een lage stand van je strijkijzer. Strijk de hijab aan de binnenkant, zodat de stof mooi blijft.

Hebben witte hijabs nog extra zorg nodig?

Was je witte hijabs apart van de rest en leg ze in de zon om te drogen. Zo worden je hijabs nog witter.

Hoe kan ik mijn hijabs het beste opbergen?

Bewaar je hijabs in een schone en droge omgeving. Je kunt ze opvouwen en in een lade stoppen, zodat ze minder snel stof vangen dan wanneer je ze op een hanger hangt. Pas wel op met het vouwen over dezelfde lijnen, want dit kan de hijab beschadigen. Heb je hijabs die je voor speciale gelegenheden bewaard? Rol ze op, in plaats van opvouwen.

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published