De verschillende hijabstoffen en het mooi houden ervan

Waarschijnlijk bestaat je hijab collectie uit diverse soorten hijabs. Ongeacht van welke stof deze zijn gemaakt; je wilt dat deze mooi blijven voor een lange tijd. De stof van de hijab bepaalt hoe je deze moet verzorgen. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de stoffen uit onze collecties en hoe je deze het beste kunt verzorgen. Zodat je nog een lange tijd van ze kan genieten.

Zand crêpe

Onze khumoor zijn gemaakt van zand crêpe en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. De stof is heeft een lichte textuur. Gebruik het handwasprogramma op je wasmachine en was de hijab met soortgelijke kleuren. Droog de hijab aan de waslijn. Voor make-up of olievlekken, ter plekke behandelen met vlekkenverwijderaar.

Heavy chiffon

Onze premium heavy chiffon hijabs glijden niet van je hoofd af, doordat deze een net iets andere textuur heeft dan gewone chiffon. Gebruik het handwasprogramma op je wasmachine en was de hijab met soortgelijke kleuren. Droog de hijab aan de waslijn en strijk deze binnenstebuiten op de laagste temperatuur. Voor make-up of olievlekken, ter plekke behandelen met vlekkenverwijderaar. 

Jersey

Eén van de meest comfortabele stoffen is jersey. De stof is zacht, ademt en volledig ondoorzichtig. Was de jersey hijab in de wasmachine op 30 graden en met soortgelijke kleuren. Droog de hijab aan de waslijn. Voor make-up of olievlekken, ter plekke behandelen met vlekkenverwijderaar.

Tencel

Tencel is een glanzende stof, die tegelijkertijd stugger en voller is dan andere stoffen. Ook is het een duurzame stof. Gebruik daarom het handwasprogramma op je wasmachine en was de hijab met soortgelijke kleuren. Droog deze aan de waslijn. Voor make-up of olievlekken, ter plekke behandelen met vlekkenverwijderaar.

Chiffon

Chiffon is een lichte en luchtige stof, ideaal om te dragen bij warm weer. Was de hijab in de wasmachine op 30 graden en met soortgelijke kleuren. Droog de hijab aan de waslijn. Voor make-up of olievlekken, ter plekke behandelen met vlekkenverwijderaar.

Modal

Een sjaal gemaakt van modal is een soepele, zachte stof, die erg sterk en rekbaar is. De vezels in de sjaal behouden kleur beter dan andere stoffen. Om deze sjaal te verzorgen, was je deze met het handwasprogramma op je wasmachine samen met soortgelijke kleuren. Droog deze aan de waslijn. Voor make-up of olievlekken, ter plekke behandelen met vlekkenverwijderaar.

Viscose

Viscose is een zachte en soepele stof, die aanvoelt als zijden. Doordat de stof dik is, is deze geschikt voor alle weersomstandigheden, met name de kou. Je wast deze hijab met het handwasprogramma op je wasmachine en samen met soortgelijke kleuren. Droog de hijab aan de waslijn. Voor make-up of olievlekken, ter plekke behandelen met vlekkenverwijderaar.

Satijn

Satijn is een zachte en glanzende stof, die erg licht is. De was instructies voor satijn zijn simpel. Deze kan op 30 graden in de wasmachine. Je kunt deze wassen met soortgelijke kleuren en droog de hijab aan de waslijn. Voor make-up of olievlekken, ter plekke behandelen met vlekkenverwijderaar.

Mocht je de satijnen sjaal willen strijken? Strijk met een hele lage tempratuur het niet-glanzende gedeelde van de satijnen hijab. 

Let op: Petit Sam heeft ook sjaals die uit een mix van stoffen bestaan. Lees daarom altijd de instructies door die bij de sjaal passen!

Heb je nog vragen? Bekijk onze andere was & care tips of stuur een bericht naar hello@petitsam.com. We helpen je graag! 

Leave a comment

All comments are moderated before being published