Zo blijft je hijab goed zitten!

Ook ik heb problemen ondervonden met hijabs, die niet op zijn plek blijven. Met name op drukke dagen wil je dat je hijab goed blijft zitten. Het is tijd om het probleem aan te pakken!

We hebben een aantal tips voor je samengesteld, zodat je zelfverzekerd de dag kan doorkomen.

  1. Onderkapjes

Een onderkapje is een ondersjaal in de vorm van een kapje, die je onder je hijab kan dragen. Het onderkapje is een goede manier om te voorkomen dat je hijab van je hoofd glijdt. Een hijab op je haar aanbrengen kan ervoor zorgen dat je hijab verschuift, en eventueel afglijdt door de textuur van je haar. Een onderkapje creëert een antislip basis, die je hijab de hele dag op zijn plek houdt! 

Ook wij verkopen onderkapjes, die kun je hier verkrijgen. Ze zijn van premium kwaliteit, dus je hoeft niet bang te zijn dat deze uitrekken na een paar keer dragen. 

  1. Pinnen

Ik weet dat pinnen pijn kunnen doen en onhandig zijn. Hoewel, ze zijn een goede hulp als het gaat om je hijab op zijn plaats te houden! Door het gebruiken van een “no snag pin” word je hijab niet kapot gemaakt, zoals veiligheidsspelden kunnen doen. Je kunt deze pin bevestigen onder je kin en een ‘straight pin’ aan de zijkant, zodat je hijab niet gaat schuiven.

Let op: Kwaliteit is belangrijk. Kies je voor het gebruiken van pinnen, let dan op de kwaliteit hiervan. Sommige goedkopere pinnen zijn gemaakt van ruw metaal en roesten snel. Deze maken uiteindelijk je hijab kapot.

  1. Stof!

Het is belangrijk om te benoemen dat ook de stof van je hijab een grote rol in dit probleem speelt. Als je een hijab van chiffon draagt en je het niet fijn vindt dat deze verschuift, kies dan voor een chiffon hijab met meer structuur.

Petit Sam heeft diverse hijabs in de collectie die niet wegglijden en ook geen onderkapje nodig hebben. Dit zijn bijvoorbeeld de sjaals gemaakt van viscose, tricot, jersey crêpe en tencel. Ook onze instants zijn ideaal voor een blijvende look.

  1. Styling

Stijlen is erg belangrijk als je een hijab draagt! Je kunt verschillende stijlen dragen, en deze zitten allemaal weer anders. Een losse stijl zal ervoor zorgen dat je hijab meer verschuift. Waar een stijl die strakker zit dat niet doet. Als je meer van een losse stijl houdt, zorg dan dat je een onderkapje draagt. Dat verkleint de kans op het verschuiven van je hijab.

Zeg vaarwel tegen de hele dag door je hijab goed doen met deze tips!

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published