Het gezicht achter Petit Sam

Vandaag is de allereerste dag van de maand oktober; voor Petit Sam voelt dit als een nieuw begin. Een nieuwe maand, waarin we onszelf op scherp zetten om alles op orde te krijgen. Een nieuwe maand, om ervoor jou te kunnen zijn.

Daarom lijkt dit mij een mooie gelegenheid om mij, Btisam, nog eens voor te stellen. Wie ben ik nu eigenlijk; het gezicht achter Petit Sam?Mijn naam is Btisam en ik ben dus de eigenaresse van Petit Sam Hijab & Lifestyle. Mijn hart ligt bij het ontwerpen en verkopen van hijabs. Mijn werk geeft mij ontzettend veel voldoening en ik vind het fantastisch dat ik dit werk kan en mag doen.

Maar ik heb mij lang niet altijd al op mijn plek gevoeld. Vanaf jongs af aan had ik namelijk altijd al het idee dat er een puzzelstukje miste. Ik groeide op in een modern Marokkaans gezin, maar ik miste een deel van mijn identiteit. Als gevolg heb ik diverse banen gehad, van stewardess tot banen in de financiële sector, maar nog steeds voelde ik mij niet op mijn plek. 

Het kantelpunt kwam voor mij, toen ik een hoofddoek begon dragen. Ik ontdekte mijzelf toen ik mij begon te bedekken. En hoewel dat één van de engste beslissingen was die ik ooit heb genomen, heb ik er geen spijt van. Ja, het was niet gemakkelijk. Maar het heeft me zoveel gebracht.

Waaronder mijn eigen onderneming, Petit Sam. Dat moment dat ik dat besefte, kwam in Maleisië toen ik al die mooie stoffen en designs van hoofddoeken zag. En zag dat ik ook mooi kon zijn met een hoofddoek op. Want totdat moment droeg ik wel een hoofddoek, maar was ik niet blij met wat ik droeg. Ik voelde me niet mezelf.

Op dat moment wist ik dat ik er iets mee moest gaan doen. En zo kwam Petit Sam tot stand!

Heb jij nog vragen voor mij? Stel ze gerust!

1 comment

Ondernemen vanuit je hart is de mooiste vorm van ondernemen. Mooi dat je dat ontdekt hebt en toepast.

Jan-Arnout november 09, 2021

Leave a comment

All comments are moderated before being published