Haaruitval door je hijab?

Tip 1: Draag je haar niet te strak in een knot of staart

Probeer eens af te wisselen met verschillende hoofddoek stijlen, en dan vooral de wat lossere hoofddoek stijlen. Of kies ervoor om je haar minder strak te dragen of om je onderkapje minder strak aan te trekken. Hierdoor verminder je de spanning en druk op de haarwortels. 

Tip 2: Het dragen van katoenen hijabs/onderkapjes

Katoen zorgt er namelijk voor dat je haar kan ademen en het vocht kan ontsnappen. Voor de hijabs zijn satijn en chiffon dunne, ademende stoffen die je goed kunt dragen, maar katoen is de beste optie.

Tip 3: Laat je haar zo vaak ademen als je kan

Als het even kan, laat je haren los. Het ademen van je haren voorkomt dat het te warm wordt onder je hijab. Warmte is niet goed voor je haarwortels.

Tip 4: Vermijd het dragen van je hijab op nat haar

Soms is het alsof je heel veel stappen moet doorlopen, voordat je je hijab kan dragen. Maar je haar drogen is een essentiële stap om beschadiging van je haar te voorkomen.

Elk materiaal op jouw natte haar voorkomt dat je haar goed droogt en dat zorgt voor de ontwikkeling van ideale omstandigheden voor schimmel en roos. Laat je haren dus altijd drogen, voordat je je hijab omdoet. Natte haren in een vlecht of in een knotje zijn ook niet aan te raden. 

Tip 5: Was je hijab vaak  

Als er zweet op je hijab zit dan is het verstandig om deze eerst te wassen. Behandel het net als je andere kleding die je vele uren op een dag draagt. Alleen het gedeelte dat je hoofdhuid raakt moet dagelijks gewassen worden, dus draag je een onderkapje was deze dan dagelijks en je hijab wekelijks. 

Tip 6: Verzorgen van je haar en hoofdhuid

Verwen je haren af en toe met een haarmasker, dit zorgt voor vitamineopname. Of masseer je hoofdhuid om de bloedcirculatie te stimuleren. En laat die haardroger en stijltang soms even liggen. Je kunt ook bijvoorbeeld arganolie gebruiken. Deze zit het vol met Vitamine E en natuurlijke onverzadigde vetten, die belangrijk zijn voor de verzorging van je haar.

Bekijk ook eens onze algemene haartips! 

Heb jij nog tips tegen haaruitval? Laat een reactie achter! Of stuur ons een berichtje.

Leave a comment

All comments are moderated before being published