Achter de naam

Het begin van Petit sam

Wat is met je wil delen

De naam Petit Sam is met twee redenen gekozen.

1. Het is de fonetische uitspraak van Btisam.

2. De naam Btisam betekent glimlach. We willen je laten zien dat je altijd een reden hebt om je glimlach aan de wereld te laten zien.

Op ieder moment mag jij je eigen pad kiezen, jezelf ontdekken en wat jij belangrijk vindt en dat ook uitstralen! Daarom kun je de hijabs dragen bij iedere gelegenheid: voor als je naar de moskee gaat, voor als je een belangrijke zakelijke meeting hebt, voor als je een feestje hebt waar je erop je best wilt uitzien. Met een hijab van Petit Sam mag je altijd en overal jezelf zijn. Petit Sam is er voor jou. Dit geldt ook voor de kleine, dagelijkse momenten die we soms als vanzelfsprekend beschouwen.

Petit Sam is er voor je op alle momenten. Wanneer je omkleedt voor de spiegel, je je verslapen hebt of wanneer je een lange dag moet werken. Alle Petit Sam reminders die jou maken wie je bent.

Petit Sam is ontstaan vanuit een verlangen naar een zachte en krachtige benadering van het dragen van een hijab. En de behoefte en de tijd te nemen om stil te staan bij wie je bent. Om niet te kiezen voor de maatschappelijke standaard, maar bij jezelf te blijven en te kiezen voor het unieke en de schoonheid van het alledaagse.

Het idee van Petit Sam ontstond toen Btisam geraakt werd door de verandering van de buitenwereld op het dragen van een hoofddoek. Waar het een verlening van haar identiteit zou moeten zijn, leek de wereld ernaar te kijken als het bedekken ervan.

De pijlers van Petit Sam zijn rust, aandacht voor detail en positiviteit. Onze items over islam, mode en persoonlijke ontwikkeling nodigen uit om anders te kijken. Btisam hoopt met haar verhaal diepgang en herkenning te geven. Ook aan het besteden van aandacht aan de schoonheid en het speelse van het leven.

Petit Sam heeft als doel een hijabmerk te zijn met openheid en herkenning. Kwetsbaar en tegelijkertijd krachtig. Een hijab die aanvoelt als een tweede huid; een hijab waar je helemaal jezelf in kunt zijn. Een hijab om steeds opnieuw aan te doen. Bij Petit Sam vind je rust.

Petit Sam wil jou helpen met het vinden van een functionele, tijdloze en modieuze hijab. Eén waarin je er niet alleen stijlvol uitziet, maar waarin jij je ook comfortabel voelt. We willen jou inspireren door middel van ons verhaal en onze ervaringen, want jij mag jezelf zijn en jezelf accepteren, zoals je bent.

Ik wilde een stukje van mijn persoonlijkheid met je delen. Maak kennis met Petit Sam, mijn hijablijn. Geïnspireerd op mijn dochter die wel een hijab durfde te dragen en ik in eerste instantie niet. Toen ik koos voor het dragen van een hijab droeg ik wat ik in Nederland kon vinden. Er waren standaard hijabs die iedereen draagt en deze pasten niet bij de manier waarop ik mij wil presenteren. Ik verwacht veel van hijabs en het dragen van hijabs, zoals comfort, ademende stoffen, makkelijk te wassen, minimaal strijken, mooiheid en duurzaamheid. Deze kon ik hier niet vinden. Daarom wil ik met Petit Sam hijabs creëren, waarover ikzelf tevreden ben en jij ook. Ik vind het belangrijk om jou een goed beeld te geven van hoe een hijab eruitziet en om te laten zien dat het de investering waard is. Met Petit Sam sta ik niet alleen voor een kwalitatief goede hijab, maar hoop ik je ook te inspireren en je herkenning te bieden.